Pembina Valley Luthiers

05 Sep

Съвети за това по какъв начин да пазите на матраците?

Posted in Uncategorized on 05.09.14

Всички желаем да спим комфортно и да се усещаме комфортно в спалнята ни. За достигането на този уют не стига да се изчерпате само с купуването на чисто нов матрак.
матраци по поръчка

Средният живот на един съвременен матрак е поне десет г., обаче при правилни грижи от нас той би могъл да прекара дори повече от петнадесет години.

Разбира се, нужно е да положим грижи по поддръжането му и след купуването на матрака, за да защитим матрака си в много добро ниво през тези години.

Първият съвет, който ще ви каже всеки познат е да го обръщате от време на време. Към края на първите 3 месеца просто го обръщате по хоризонтала (тоест лявата страна да стане дясна), на другото тримесечие го завъртате по вертикала (краката идват на мястото на главата), чак след това отново го врътвате обратно из хоризонтала и после още веднъж завъртате матрака си в 4-тото положение. Така целогодишно няма шанс да сте били повече от 3 месеца на едно место и матракът ви ще си бъде здрав, без хлътвания и побитости.

Втория съвет за запазване на качествата на матрака максимално дълго е да го оставите на въздух за няколко часа веднага след разопаковането му, проветрявайте и спалнята си по няколко минути всяка сутрин. Главната цел е да се изчисти всякаква влажност от матрака.

Обезателно си купете “защитник” за матрак и го включете в употреба моментно за да може да го запазите в добро и чисто ниво, а и да е на вид по-добре.

Не допускайте своите деца да буйстват и скачат върху матрака защото истински ще го развалят.

Comments Off on Съвети за това по какъв начин да пазите на матраците?

Comments are closed.

.